top of page
Yazarın fotoğrafıAttila Gursel

Bu dizileri izliyorum!

Güncelleme tarihi: 12 Mar 2019

Dizi izlemek film izlemek kadar hoşuma gidiyor. Bazen haftada bir yeni bölümlerini, bazense bir oturuşta bir sezonu seyrediyorum. Zaman zaman zevklerim değişiyor ama bu aralar izlediğim dizilerden bir liste yaptım. Bazılarını halihazırda izliyorum, bazılarının ise yeni sezonunu bekliyorum. Alfabetik sıraya göre yaptığım liste şöyle:

1. American Crime Story

Amerika'nın en ünlü suç vakıalarını konu alan dizinin birinci sezonu O.J. Simpson'ı ikinci sezonu ise Gianni Versace'yi konu alıyordu. Üçüncü sezonun 2019 senesinde gösterime gireceği duyurulduğu halde henüz tam tarihi netleşmedi. IMDB sitesi kullanıcılarının oylarına göre bu dizi 10 üzerinden 8,5 puan almış.














2. Castle Rock

Stephen King'in ünlü romanından uyarlanan dizinin birinci sezonu 2018 yılının ortalarında yayınlanmıştı. 2019'da ikinci sezonu merakla bekliyorum. IMDB puanı biraz düşük 7,8.





3. La Casa de Papel

Birinci bölümü izlediğimde bırakın üç sezon süreceğini bu süper İspanyol dizisinin nasıl ikinci bölüme konu bulacağını bile anlamamıştım. Ama beni hayli şaşırtan iki süper sezonu geride bıraktı dizi. Umarım hevesle beklediğim üçüncü sezon çok zorlama olup bizi üzmez. Şanına uygun bir 8,6...













4. Game of Thrones

7 muhteşem sezonun ardından sekizinci ve son sezon gelmek üzere. Her bir bölümü bir film eşsizliğinde çekilen bu dizinin sonunun geliyor olması hem üzüntü hem de bir rahatlama hissi veriyor. 10 üzerinden yıldızlı 9,5 almış. Kimlerin beğenmediğini merak ediyorum doğrusu.










5. Genius

National Geographic dizilerinden Genius birinci sezonda Einstein, ikinci sezonda ise Picasso temasıyla yayınlandı. Picasso'yu oynayan Antonio Banderas'a ayrıca şapka çıkarmak gerekir kanaatimce. Bu sene yayına çıkması beklenen üçüncü sezonda yeni dahimizin kim olacağını merak ediyorum. Puanı 8,4.


6. Knightfall

2017 Aralık'ta başlayıp 2018'in başında ilk sezonunu bitiren bu dizi başlangıçta oldukça sıktıysa da giderek heyecan dozunu artırarak sezon finali yaptı. İkinci sezonu 25 Martta açacağını duyuran dizi yapımcıları ilk sezondan memnun görünse de IMDB puanı maalesef 6,6.













7. The Last Man On Earth

Listemdeki tek komedi dizisi. Aslında bu listeye girmeyi hak eden daha bir sürü komedi dizisi mevcut ama ben bu diziye saplanıp kaldım. ilk dört sezonunu gerçekten her hafta bekleyerek izledim. Popülaritesi her sezon düşen dizi korkarım beşinci sezonunu yapmayacak sanırım. Yine de devam etmesini çok isterdim. IMDB puanı 7,4.












8. Manhunt: Unabomber

2017 yılının sonlarına doğru birinci sezonu yayınlanan bu dizi 2018 yılını es geçti. 8,2 puanıyla hayli yüksek bir sevilme oranına sahip olması ikinci sezonun da yapılacağının kanıtı. 2019 yılında beklediğim dizilerin başında. National Geographic, History gibi belgesel kanallarının yapımlarına Discovery son yıllarda bu dizi ile cevap vermişti.






9. McMafia

Önce fazla istemeden izlemeye başladığım ama sonra hoşuma giden dizilerden biri McMafia. İkinci sezonu da yakında çıkacak. Belki ikinci sezonu daha başarılı olur zira bu sezon IMDB kullanıcılarından sadece 7,7 puan alabildi.















10. Mozart in the Jungle

2014 yılından beri beğenerek izlediğim bir dizi. New York filarmoni orkestrasının başına Meksika'nın deli dahi orkestra şefini getirirseniz ne olur? Sex, uyuşturucu ve klasik müzik kokteyli. IMDB puanı 8,2.
















11. The Sinner

Sıradışı bir kahraman dedektif Harry Ambrose iki sezondur çok gizemli

suçları çözüyor. Haklı bir 8 puan belki bu dizi için az bile. Üçüncü sezonu merakla bekliyorum.
















12. The Son

Pierce Brosnan yeter de artar bu diziyi seyretmek için bence. Konusu bakımından da ilginç bir hikaye. Her ne kadar 7,6 puan almış olsa da 24 Nisan'da yayınlanacak ikinci sezon ilk bölümü bende şimdiden heyecan yaratıyor.
















13. Star Trek: Discovery

Uzay yolu destanı hiç bitmeyecek bu kesin. 1966 yılından beri devam eden hikayenin son macerası bu dizi şu sıralar ikinci sezon bölümlerini Netflix'de yayınlıyor. 7,4 puan bir sürü kıyaslanan geçmiş dizi ve filmleri olan bu kült yapım için oldukça başarılı.















14. Sweetbitter

Bazen bir dizi hoşunuza gider ama başkaları sevmez canınız sıkılır ya. İşte bu dizinin 6,9 puanı bana böyle hissettirdi. İkinci sezonun eli kulağında. Bekliyorum...







15. Taboo

Bazılarına Tom Hardy de, başka bir şey söyleme. Bu dizideki oyunculuk bence olağanüstü. Birinci sezonu ta 2017 Ocak ayında yayınlanan dizi, ne yalan söyleyim, 2018 yılını boş geçince yayından kaldırıldı zannedip korktum. 2019 bu dizinin ikinci sezonuna gebe. IMDB'deki bilgilere göre az daha yayından kaldırılmak üzere olan dizinin en nihayet ikinci sezonuna onay çıkmış ancak bu da 2019 yılının son çeyreğinde ya da 2020 senesinde yayına girmesi bekleniyor. 8,5 puanlı diziye yazık olacaktı az daha.








16. The 100

Beş sezon heyecanla geçip gitti. Bitmek tükenmek bilmeyen bir hayatta kalma savaşı biraz gına getirse de altıncı sezona 30 Nisan'da kısmetse başlayacağım. Puanı da 7,8. Eh bir G.O.T değil elbette.

















17. Vikings

Bazı dizilere ön yargı ile yaklaşıyorum; sonra da bin pişman oluyorum. Bu yüzden Vikinglerin ilk üç sezonunu bir oturuşta seyrettim. Ayrı bir keyifti ama sonra her hafta seyretmeden duramaz hale geldim. Ragnar efsanesini yakalamaları zor olsa da çocukları uğraşıyorlar. İlk üç sezon toplam 29 bölümden (9, 10, 10) oluşurken Ragnar'ın ölümüyle dört ve beşinci sezonlar 20'şer bölümden oluştu. Hal böyleyken son sezonun son bölümü 2019 Ocak ayındaydı. Bu yıl içinde altıncı sezonu da yayınlayacağını duyuran yapımcılar geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine yılın son çeyreğini bekleyecekler sanırım. History channel yapımı olan dizinin puanı 8,6.




18. Westworld

2016 yılında birinci sezonu yayınlanan ve ikinci sezonu iki yıl aradan sonra 2018'de çıkaran bu bol ödüllü dizi Anthony Hopkins, Ed Harris gibi ağır topları barındırması dışında diğer oyuncularıyla da dikkat çekiyor. Üçüncü sezon 2020 olarak açıklandığından daha önümüzde uzun bir yıl var. IMDB puanı da hayli yüksek; 8,8.













19. The White Princess

Tipik İngiliz tarihi dizilerinden biriyle daha karşı karşıyayız. 7,7 puan almış dizi sezon finalini sanki devam edecekmiş gibi yaptı ancak 2018'de hiçbir bölüm yayınlanmadığı gibi ikinci sezon olacakmış gibi de durmuyor. Hayırlısı artık.














20. Will


William Shakespeare'in ilk yıllarını anlatan bu dizi 2017'de ilk sezonunu yaptı ama belki de 6,9'luk düşük puanı yüzünden ikinci sezonu henüz göremedi.














Bonus: True Detective


Bu diziyi daha önce de paylaşmıştım.

https://attilagursel.wixsite.com/kucukguzelseyler/blog/true-detective


















65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bình luận


  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
bottom of page