top of page
Yazarın fotoğrafıAttila Gursel

Karnaval Sokağı (Carnival Row)


Amazon Prime Video da Netflix gibi dijital film/dizi izleme platformu. 2016 yılından beri Türkiye'de de izlenebilen Amazon Prime'ın benim de çok severek izlediğim orijinal dizisi Mozart in the Jungle dan sonra 2019 yılında yine efsane bir dizi ile karşıma çıkması Netflix'in kalbimdeki tahtını sarstı. Karnaval Sokağı hem hikayesi hem de oyuncu kadrosuyla şaşırtıcı ve etkileyici. Hikaye Victoria dönemi Burgeu şehrinde geçiyor. Bence içinden geçen nehir ve köprüleriyle Burgue aslında Londra. Bu şehrin sahipleri insanlar ancak şehirde birçok türden fantastik ırk da mevcut. İnsan ırkı bu karışık toplumun en üst kademesini oluşturuyor. Diğer ırklara mensup yaratıklar ya hizmetçi ya da yasa dışı işlerde çalışmak zorunda kalan kişiler. Savaştan kaçıp bu şehre sığınan bu mitolojik canlılara insanların yaptığı baskı yetmezmiş gibi sokaklarda cinayet işlemeye başlayan bir seri katil şehrin gerilimini iyice artırır. Polis müfettişi Rycroft Philostrate (Orlando Bloom) ve eski sevgilisi peri Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) katili bulmaya çalışacaktır.

Dizinin teknik ekibinde, 90'lı yılların başarılı yapımlarına imza atmış tecrübeli isim Jon Amiel, Karanlıklar Ülkesi, Outlander, Yarından Sonra gibi fantastik kategorisinde önemli yapımlarda yer alan Anna Foerster, Pasifik Savaşı, Titanların Savaşı filmlerinden Travis Beacham gibi birçok güçlü isim yer alıyor.

Oyuncu kadrosunda ise yine dünya çapında büyük yankı uyandıran Yüzüklerin Efendisi, Cennet Krallığı, Karayip Korsanları, Üç Silahşör gibi filmlerle tanınan Orlando Bloom ve Suicide Squad, Kağıttan Kentler, Valerian ve Bin Gezegen, Anna Karenina gibi filmlerin güzel oyuncusu Cara Delevingne yer alıyor.


1.344 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
bottom of page