top of page
Yazarın fotoğrafıAttila Gursel

Covid-19: Bir Virüsten Ötesi- Hüseyin Vodinalı


Hüseyin Vodinalı Covid-19'a bambaşka bir pencereden bakıyor. Ortalıkta bolca dolaşan komplo teorilerinin aksine Vodinalı belgelere ve kanıtlara dayanan olguları göz önünde tutarak çarpıcı bir pandemi öyküsü yazmış.

Vodinalı okuyucusunun beynini çalıştıran bazı sorular da soruyor:

"Soru 1- ABD'deki grip salgınında 34 milyon vaka ve ölen 20 bin kişiden kaçı Covid-19 hastası idi?

Soru 2- Yanlış teşhisler nasıl olabilmişti?

Soru 3- 2001 yılında ABD neden 1972 Biyolojik ve Toksik Silah Antlaşmasından tek taraflı olarak çekilmişti?

Soru 4- ABD'nin Maryland eyaletindeki Fort Detrick biyolojik savaş üssü Temmuz 2019'da virüs sızıntısı yüzünden mi kapatılmıştı?

Soru 5- Wuhan'daki 7. Dünya Ordu Oyunları'na katılan 369 kişilik ABD takımı neden hiç madalya kazanamadı?

Soru 6- Wuhan'daki Ordu Oyunlarıyla aynı gün, 18 Ekim 2019'da başlayan hayali corona virüs tatbikatı Event 201'e neden CIA direktörü Gina Haspel de katılmıştı?

Soru 7- Japonya, Güney Kore, İtalya ve İran, hastalardan bir kısmının Çin'le ilişkili olmadığını belirledi. Ancak bu hastalardan önemli bir kısmı ABD bağlantılıydı. Bu nasıl olmuştu?

Soru 8- Küresel çapta 30 ila 100 milyon kişinin ölümüne yol açan 1918 İspanyol Gribi, İspanya değil ABD kaynaklıydı. ABD bu konuda kimseden en ufak bir özür dilemedi. Şimdi hastalığın kaynağı olarak suçladığı Çin'den özür dilemesini nasıl bekliyordu?

Soru 9- ABD Çin'i salgını saklamak ve dünyaya vakit kaybettirmekle suçlarken kendi topraklarında çok önce ortaya çıkan ölümcül salgını neden gizlemiş ve vatandaşlarına maske takmanın gereksiz olduğunu söylemişti?

Soru 10- Bugün artık bir Amerikan derin devleti kumpası olduğu bilinen 11 Eylül 2001'deki ikiz kule saldırıları sonrası Irak ve Afganistan'ı yalanlara dayalı olarak hukuksuzca işgal eden ve kendi ülkesinde faşist sıkıyönetim yasaları çıkaran, kendi halkı ve diğer ülkelerin haberleşmesini yasa dışı izleyen Bush yönetimi ve bugünkü devamı olan Pentagon ve diğer kritik noktalardaki Neocon ekip neden yargılanmadı?"

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
bottom of page