top of page
Yazarın fotoğrafıAttila Gursel

Kızılcahamam

Güncelleme tarihi: 12 Mar 2019

Bir Ankara kaçamağı. İster günübirlik, ister hafta sonu şehrin keşmekeşinden kaçmak için şehirden uzaklaşmadan olağanüstü bir çözüm.





Kızılcahamam birçoklarına farklı fırsatlar sunuyor. Fotoğraf tutkunlarına eşsiz kareler, kampçılara el değmemiş doğa, piknikçilere masa ve mangalların olduğu özel alanlar bunlardan sadece birkaçı.


Soğuksu Milli Parkı

“Bozkırdaki Orman: Sanki İç Anadolu Bölgesi'ne sıkışmış bir Karadeniz adası gibi karşılar sizi Soğuksu”

Ankaralılar bilirler suyun, yeşilin, ormanın pek bol olmadığı bir bölgedir İç Anadolu. Kimilerinin zannettiği gibi aslında denize uzak olmayı dert etmez Ankaralı. Esas sıkıntı doğa özlemidir. O yüzden fırsat buldukça uzaklaşır şehrin gri betonundan. Yeşili ister, suyu ister. Kızılcahamam Ankara merkeze 80 km uzakta bozkırın ortasındaki ormandır. Milli parkın toplam yüz ölçümü 1187 hektarken bunun 900 hektarı ormanlık alandır.


Kara Akbaba

Soğuksu Milli Parkının simgesi de olan Kara Akbaba nesli tehlikede olan ve sadece Türkiye ve Yunanistan'ın bir bölgesinde yaşayan bir kuş türü. Kanat açıklıkları 3 metreyi bulan bu kuşların süzülüşüne Kara Akbaba Gözetleme ve Besleme İstasyonundan tanık olabilirsiniz. Kara Akbaba dışında bazı kartal türleri, boz ayı, kurt, sansar, geyik, altın çakal, yaban domuzu, tavşan, sincap gibi vahşi hayvanlara ev sahipliği yapan parkta ayrıca üretim çiftliğinde yetiştirilen kınalı keklik, çim keklik, şahin, sülün, bıldırcın ve güvercin gibi kuş türlerine de rastlamak mümkün.


Fosil Ağaçlar

“10 milyon yıllık ağaç fosili”

Milli parkın içerisinde yer alan yürüyüş parkurları doğa tutkunlarına 12 km uzunluğunda bir doğa resitali de sunuyor. Bu yürüyüş parkurlarının içerisinde bulunan fosil ağaçlar bölgesinde 10 milyon yıl öncesindeki bir volkanik aktivitenin sonucu fosilleşmiş ağaç kütüklerini görebilirsiniz.




Yılda 500.000 ziyaretçi

Park hem yaz hem de kış aylarında bir çok yürüyüş grubu ağırlıyor. Milli park 12.000 ziyaretçi kapasiteli ve piknik masası, piknik ocağı, çöp bidonu, çeşmeler ve tuvaletlere sahip. Soğuksu Milli Parkı, yılda yaklaşık olarak 500.000 ziyaretçi ağırlıyor. Parka girişler ücretsiz. Parkın içerisinde bulunan Patalya Termal Resort (Başkent Üniversitesi uygulama oteli) ve Çam Thermal Resort ve Spa farklı imkanlar sunan iki büyük otel.


33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
bottom of page