top of page
Yazarın fotoğrafıAttila Gursel

Günübirlik Eskişehir

Eskişehir'e ilk defa gitmiyorsanız muhtemelen Odunpazarı evlerini görmüş, Porsuk çayı kıyısında yürümüş ya da içinde gondol gezisine çıkmış, cam müzesini ziyaret etmiş ve Atlıhan'a uğrayıp lüle taşı çarşısında bir iki parça almış olabilirsiniz. Bu saydıklarımı biz birkaç defa yaptık. Bunun yanı sıra çi börek yiyip meşhur çekme helvasından da tattık.



Eskişehir'e bu kaçıncı gidişimiz hatırlamıyorum ama çocuklarla gidince klasik turumuzun dışına çıkmaya karar verdik. Methini çok duyduğumuz Sazova Parkına (Bilim Kültür ve Sanat Parkı) gittik. Sazova Mahallesinde bulunan parkın içinde Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, ETİ Sualtı Dünyası, Japon Bahçesi, Sabancı Uzay Evi, Bilim Kültür Merkezi, Esminyatürk, Türk Dünyası Kültür Merkezi gibi farklı mekanlar var. Aslında biz gittiğimizde bayram ya da tatil özel bir gün değildi ancak hafta sonuydu. Parkta iğne atsan yere düşmez misali bir kalabalık vardı ve parkın özellikle Masal Şatosu, Korsan Gemisi ve Hayvanat Bahçesi kısımları 10 yaş altı çocuklar için daha ilginç olduğundan bizim çocuklar pek keyif alamadı.



Yine de Esminyatürk'te dünyadaki çoğunluğu Türk mirası eserlerin birebir kopyalarını görmek ilgi çekiciydi.

Daha sonra gezdiğimiz Türk Dünyası Kültür Merkezi bence okul gezileri için ideal. Dünyayı değiştirmiş Türk ve İslam alimlerinin bal mumu heykelleri ve yaptıkları işleri anlatan odalar tek başına, rehbersiz dolaşılmayacak kadar önemli. Bu devasa binanın alt katında bulunan müzik aletleri sergisi de bence bu turun kremasıydı.



Yaklaşık 4 saatimizi Sazovası'nda geçirdikten sonra parkın içindeki restoranlar yerine daha önce ismini çokça işittiğimiz ama hiç gitmediğimiz Gurme Ayten Usta'ya gitmeye karar verdik.

Ayten Usta tam bir pazarlama harikası. Eminim birilerinin eli değiyor bu müesseseye. Anadolu Üniversitesindeyken gördüm ki öğrencilere burs veriyor. İhtiyacı olanlara iş imkanı sunuyor. Gurme kelimesi biraz tuhaf kaçmış doğrusu. Kendisini görseniz daha çok Ayten Ana ya da Ayten Bacı kıvamında bir Anadolu kadını. Menüsü de daha çok Tatar mutfağından alınmış çok ilginç tatlardan oluşuyor. Bence yemekleri çok başarılı, fiyatları hafif tuzlu.


10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
bottom of page